LÁSS BELE A BIG DATA
VALÓDI VILÁGÁBA
GYAKORLATI ÚTON!

Érdekel a big data világa? Szívesen üzemeltetnél vagy csak használnál ilyen rendszereket? Szeretnéd megismerni a szükséges alapokat? Akkor gyere el másfél napos ingyenes oktatásunkra szeptember 28-29-én!

 

MIRŐL LESZ SZÓ?


Big data fogalomkör: technológiák, paradigmák, komponensek

A Hadoop keretrendszer, fájlrendszer, erőforráskezelés, MapReduce paradigma


Infrastruktúra, tervezés, konfiguráció, hozzáférés


Adatfeldolgozás elosztott keretrendszerben, batch és streaming adatfeldolgozó eszközök

Az SQL, mint (elsősorban) lekérdező nyelv ebben a világban

Motiváció: adatelemzés, előrejelzés alapok (data science)

NEKEM VALÓ EZ A TANFOLYAM?

HA pályakezdő, vagy tanulmányaidat folytató informatikus hallgató vagy, ÉS szívesen foglalkoznál adatelmezéssel vagy az ehhez szükséges infrastruktúval nagyvállalati környezetben, akár részmunkaidőben is.
HA alapvető SQL és programozási ismeretekkel ugyan rendelkezel, DE ezen a területen nincs tapasztalatod.
HA tökéletességre törekvő, alapos, gyorsan tanuló és rendszerszemlélettel megáldott vagy, ÉS szeretnéd megtanulni, hogyan kamatoztathatod ezt az informatikában.

Akkor IGEN!

 MILYEN TUDÁS KELL, HOGY ÉRTSEM, AMIRŐL SZÓ LESZ?

A tanfolyamon való hatékony részvételhez szükséged lehet alapszintű SQL valamint programozási ismeretre. Ha már írtál pár SELECT-et, illetve már valamilyen programozási nyelven egy feladatot, akkor elegendő előtudással érkezel. :)

Szia!
Kazi Sándor vagyok, a big data témakörben leszek a mostani kurzusokon oktató.
Valamivel több mint négy éve foglalkozom adatelemzéssel, ehhez kapcsolódóan gépi tanulással és statisztikával, valamint annak mindenféle technológia és infrastruktúrális válfajával, amit ma “big data”-ként emlegethetünk. Előtte – még egyetemistaként – főként a gépi tanulás, adatbázisok, algoritmusok és adatstruktúrák témakörei foglalkoztattak.

Az oktatás egy régi és fontos része az életemnek: már egyetemista koromban is aktívan tanítottam, tantermi és nem tantermi keretek között egyaránt. Ez mind a mai napig megmaradt, végzés után továbbra is tanítok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is big data eszközök, data science valamint Python programozás témakörében.
A big data jelenleg – köszönhetően többek között a sok open source technológiának – egy nagyon változékony témakör. Ami az informatikára általában igaz, hogy folyamatos tanulásra van szükség, itt hatványozottan érvényesül. Erre a tényre fókuszálva készült el ez a tananyag, hogy a tanulást magát könnyebbé és célirányosabbá tegye. A tanteremben jóval tovább megyünk ebben a témában, mint amit az egyetemen hallhattál, tanulhattál.
Tehát, ha szeretnél hasznos új dolgokat tanulni, és esetleg szívesen dolgoznál, mint üzemeltető vagy fejlesztő, akkor mindenképpen szívesen látlak az oktatásokon! A jövőbeli teljes vagy részmunka vállalása nem előfeltétele a részvételednek, noha mi nyilván inkább azokra fókuszálnánk, akik dolgozni is szeretnének ebben a témában.

HOGYAN ÉS MEDDIG JELENTKEZHETEK?

A férőhelyek száma erősen korlátozott, mert minden tanfolyamon biztosítunk setupot a gyakorlathoz, és a tantermünkben 25 férőhely van. Jelentkezni ezen az oldalon tudsz a megfelelő form kitöltésével.

FONTOS: Ha jelentkezel egy oktatásra, akkor azt kérlek vedd komolyan! Természetesen megértjük, ha egy váratlan helyzet miatt nem tudsz eljönni, de jelezd ezt nekünk minél hamarabb. Azok, akik lemondás nélkül nem jelennek meg, többet nem jelentkezhetnek általunk szervezett oktatásra, hiszen ők mások elől veszik el a helyet.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 27., 16:00

Oktatás időpontja: 2018. szeptember 28. pénteken 17:30-21:00 és 2018. szeptember 29. szombaton 9:00-16:30

Helyszín: A zeroToHero oktatóterme a Haller Gardens irodaházban, a 1095 Budapest, Soroksári út 32-34. E. lépcsőház 6. emeletén található.

Oktatásra jelentkezés

Az oktatásra elfogytak a szabad helyek! Köszönjük a nagy érdeklődést, kövessetek minket a továbbiakban is, hamarosan újabb előadásokkal jelentkezünk!

Ha bármilyen észrevételed, javaslatod van, esetleg hibát találtál, kérünk, írd meg nekünk az info@zerotohero.hu e-mail címre, hogy javíthassunk rajta. Köszönjük a segítségedet!

Mit hagysz ki, ha nem jössz el?

Az oktatásokon elhangzó dolgokon kívül így garantáltan elesel egy olyan gyakorlási lehetőségtől, amit otthon magadtól nem tudsz majd pótolni. Illetve elszalasztod a lehetőséget, amikor egy sokat tapasztalt szakértőnek teheted fel a kérdéseidet.