Élet a kódoláson túl

Láss bele az adatbázisok világába a gyakorlati úton! Adatbázis adminisztrációs oktatás - május 17-18.

Érdekel a DBA-k világa?

Szívesen dolgoznál adatbázis-adminisztrátorként?

Szeretnél a gyakorlatban is használható tudást szerezni?

Hasznos tudás, sok gyakorlat, számos érdekesség és akár munkalehetőség!

MIRŐL LESZ SZÓ?

 A tematika a következő lesz:

  • Adatbázisok > Relációs adatbázisok > Oracle adatbáziskezelő rendszer, annak a különböző verziói, kiadásai és opcionális elemei
  • Oracle adatbázisok és példányok (instance-ok) kezelése
  • Tárhelykezelés az Oracle adatbázisokban: táblaterek, szegmensek és a helyfoglalás
  • Oracle adatbázisok felhasználói, a jogosultságok és az auditálás
  • Tranzakciókezelés, konzisztens működés, sorszintű lockolás
  • Oracle adatbázisok mentései és helyreállításai a különböző meghibásodások esetén
  • A kliens-szerver működés konfigurálása. Adatbázis linkek.

Megjegyzés: az Oracle adatbázis rendszerek igen komplexek, és a teljeskörű professzionális üzemeltetéshez azért ennél lényegesen több tudásra lesz szükséged. Ezeket az Oracle University többnapos, mindenre kiterjedő tanfolyamai tanítják, és ezeket a tanfolyamokat erősen javasoljuk majd, még akkor is, ha most az alapokat elsajátíthatod ingyenesen.

NEKEM VALÓ EZ A TANFOLYAM?

HA pályakezdő, vagy tanulmányaidat folytató informatikus hallgató vagy, ÉS szívesen foglalkoznál nagyvállalati adatbázisok adminisztrációjával, akár részmunkaidőben is.
HA alapszintű SQL ismeretekkel rendelkezel, ÉS még nincs sok gyakorlati tapasztalatod.
HA tökéletességre törekvő, alapos és gyógyítói vénával megáldott vagy, ÉS szeretnéd megtanulni, hogyan kamatoztathatod ezt az informatikában.

Akkor IGEN!

 MILYEN TUDÁS KELL, HOGY ÉRTSEM, AMIRŐL SZÓ LESZ?

A tanfolyamon való hatékony részvételhez mindenképpen szükséged lesz egy alapszintű SQL ismeretre. Ha már írtál pár SELECT-et, akkor elegendő előtudással érkezel. :)

 MUNKALEHETŐSÉG? HOGY KELL EZT ÉRTENI?

A zeroToHero alkalmain igyekszünk a Számotokra az adott témában a legjobban hasznosítható anyagokat összerakni, és aki jól teljesít az oktatásainkon, annak munkalehetőséget is kínálunk! Ez semmiféle kötelezettséggel nem jár, és ne aggódj, nem egy marketingeseményen fogsz résztvenni :)

Ha a teljes sztori is érdekel, akkor olvasd el motivációnkat a Rólunk rovatban!

Helló, szia!
Kerepes Tamás vagyok, az Oracle adatbázis-adminisztrálási témában leszek a mostani kurzusokon az előadó.
29 éve, tehát a magyarországi Oracle leányvállalat 1993-as megalapítása előtt is már Oracle adatbázisokkal foglalkoztam: konzultánsként és oktatóként. Dolgoztam az Oracle-ban évekig: oktatóként, tananyagíróként, fejlesztőként, konzultánsként. A világ 30 országában voltam meghívott előadó, és időnként még most is elvállalok egy-egy oktatást, mert “tudást átadni” egy nemes dolog, és a szenvedélyemmé vált.
Amúgy mostanában elsősorban cégvezetőként dolgozom: 1999 óta vezetem a saját cégem, amiről büszkén mondhatom: Oracle adatbázis-tudásban Magyarországon mi vagyunk “az (egyik) elit”. A legtöbb nagyvállalat nagyítóval keresi az olyan tudást, amivel az én munkatársaim rendelkeznek.
Az elmúlt 29 évben megszerzett tapasztalatok alapján készült el ez a tananyag, amelyben az adatbázis-adminisztráció alapjaival ismerkedhetsz meg. A tanteremben jóval tovább megyünk ebben a témában, mint amit az egyetemen hallhattál, tanulhattál. A részvételeddel egy olyan közösséghez csatlakozhatsz, amelyből kikerülhetnek majd a jövő DBA-i, akár azokban a cégekben, amelyekkel mi magunk is együtt dolgozunk.
Tehát, ha szeretnél hasznos új dolgokat tanulni, és esetleg szívesen dolgoznál, mint adatbázis-adminisztrátor, akkor mindenképpen szívesen látlak az oktatásokon! A jövőbeli teljes vagy részmunka vállalása nem előfeltétele a részvételednek, noha mi nyilván inkább azokra fókuszálnánk, akik dolgozni is szeretnének ebben a témában.

HOGYAN ÉS MEDDIG JELENTKEZHETEK?

A következő oktatás időpontja:
2019.05.17-18. pénteken 17:30-21:00 és szombaton 9:00-16:30

Jelentkezési határidő:
2019.05.16. 23:59

Helyszín: 1095, Budapest, Soroksári út 32-34 E ép. 6. em

Ha felkeltettük érdeklődésed, kattints tovább oktatási adminisztrációs oldalunkra
és jelentkezz INGYENES, másfél napos oktatásunkra!

Jelentkezem!

Figyelem! A férőhelyek száma erősen korlátozott, mert minden tanfolyamon biztosítunk setupot a gyakorlathoz, és a tantermünkben 25 férőhely van.
Ezért, ha jelentkezel egy oktatásra, akkor azt kérlek vedd komolyan! Természetesen megértjük, ha egy váratlan helyzet miatt nem tudsz eljönni, de jelezd ezt nekünk minél hamarabb. Azok, akik lemondás nélkül nem jelennek meg, többet nem jelentkezhetnek általunk szervezett oktatásra, hiszen ők mások elől veszik el a helyet.

 

A Történet helye…

 

Gyakori félreértés az, hogy Informatikus=Programozó. Valójában tucatnyi egyéb lehetséges feladat és munkakör létezik, amelyet informatikus végezhet.

A szakterületek közül a rendszermérnökök, devops-ok, rendszergazdák felé kanyarodnánk az oktatáson. Itt is rengeteg a kreatív, kihívást jelentő (és jól fizető)munkalehetőség. És ráadásul a programozáshoz képest még kevesebbet is kell grindolni.

Az egyik ilyen szakterület az adatbázisok működtetése, “bűvölése”. Mivel ebben a tekintetben minden adatbáziskezelő rendszer egy kicsit más, külön-külön kell őket megismerni, tanulmányozni. Mi itt most a “prémium kategóriát”, az Oracle adatbáziskezelőt akarjuk Veletek részben megismertetni.  Egyrészt azért, mert csodálatosnak tartjuk, másrészt ez a legelterjedtebb rendszer Magyarországon, és az egész világon is. Biztosak vagyunk benne, hogy az eddig megszerzett tudásod a gyakorlati oktatásunkkal kiegészítve jól használható kompetenciává válhat. 

A másfél napnyi előadással szeretnénk tudást nyújtani, de ugyanakkor keressük is azokat, akik akár adatbázis, akár middleware rendszerek mérnökeivé szeretnék képezni magukat. Hiány van ugyanis ezekből a szakemberekből és mi is szeretnénk kivenni a részünket a jövő infrastruktúra szakértőinek a kiképzésében.