A zeroToHero programról

Amikor először kerestünk új kollégákat, az első ötletünk nekünk is az interjúztatás volt. Az a hagyományos módszer, amiben tudunk hasznosítani olyan mélyenszántó kérdéseket, mint például: „Hol látod magad öt év múlva?”, vagy „Miért kerek a csatornafedél?” :)

Nem kellett hozzá sok idő, és ráébredtünk, hogy ezekkel a módszerekkel szinte semmire sem megyünk. Így alig ismerjük meg az interjúalanyainkat, illetve ők is minket. Ekkor jött az ötlet: mivel napi munkánk során folyamatosan tartunk hivatalos (értsd: „fizetős”) oktatásokat, amelyek általában jó hangulatban, a csapatszellem jegyében telnek, ezért úgy gondoltuk, hogy az új kollégák megtalálásának legjobb módja is az lehet, ha oktatásokon ismerjük meg őket.

Látva a többi cég juniorképzésének sikertelenségét, arra jöttünk rá, hogy a „Hűűű, de nagyon jó termékeink vannak…” típusú, marketinganyagos képzések sem a hallgatóknak, sem nekünk nem lennének célravezetőek. Fontos, hogy Ti, mint hallgatók is olyan tudással távozzatok, amit aztán hasznosítani is tudtok. Az elmúlt 2 évben ezzel a módszerrel próbálkoztunk.

2014 nyarán elérkezett az ideje, hogy ezt a kezdeményezést magasabb szintre emeljük. Így született meg a zeroToHero program, a People Come First Informatikai Szakértők Egyesületén belül. A legfontosabb célunk a tudás átadása azoknak, akik tényleg nagy dolgokra születtek, és akikkel mi magunk is szívesen dolgozunk majd együtt közös projekteken. Szeretnénk segíteni informatikát most tanuló fiatal tehetségeket, hogy olyan környezetben kezdhessenek dolgozni, ahol a munkájukat és őket is elismerik/értékelik.

A csapat

Budai Attila

Budai Attila

Senior Developer

Álruhában: A zeroToHero tananyagírója, aki nélkül a példafeladatokat is neked kellene kitalálnod.

Papp Ágota

Papp Ágota

HR Manager

Álruhában: A zeroToHero tanácsadója, aki nélkül nehezebben igazodnál el a munka világában.

Kiss Balázs

Kiss Balázs

IT Consultant

Álruhában: A zeroToHero tanácsadója, aki nélkül nem tudnánk, mi az, ami igazán hasznos a pályakezdők számára.

Csubák Péter

Csubák Péter

Senior Developer

Álruhában: A zeroToHero oktatója, aki nélkül nyugodtan aludnál otthon, és nem is gondolnál arra, mire való az a JDBC.

Rólunk mondták

Pár címszó a teljesség igénye nélkül, amiért mindenképpen megéri eljönnöd az oktatásra: szívélyes fogadtatás, profizmus, felkészült oktató, érthető előadás, gyakorlási lehetőség, segítőkészség, hasznos tudás, kiváló vendéglátás.Az előadás jól érthető és könnyen emésztető, mely a humort sem nélkülözi. Bátran ajánlom mindenkinek, aki gyorsan akar hasznos tudásra szert tenni.

Varga Imre

Felkészült oktató, igényes iroda, érdekes anyag. S kávé. Mindenkinek bátran ajánlom, aki az egyetemi Java oktatás után szeretne valami pluszt hallani. Megéri.

Nagy Vilmos, BME

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem ezen az előadás sorozaton. Nagy élmény volt számomra.
Jó pár új dologra fölhívta a figyelmem. A gyakorlati rész pedig lehetőséget adott, hogy rögtön ki is próbáljam azt, amiről korábban hallottam.

Remélem lesz még lehetőségem eljutni ilyen alkalmakra hozzátok.

Erdmann Zoltán, ELTE

Szerintem nagyszerű anyagot adnak le, lényegretörő előadásmódban, unalmas
és jelentéktelen részletek nélkül, gyakorlatias, saját gondolkodást
megkívánó feladatok kíséretében, amik által sokkal könnyebben meg lehet
érteni az anyagot. Ajánlom azoknak akik érdekeltek a webalkalmazások
fejlesztésében!

Dobó Ferenc, ELTE

A koncepció, hogy lehetőséget biztosítotok a jelentkezőknek a kódolásra, a
teametek tagjaival, élő kódokon a munkaerő toborzás igen hatékony eszköze,
szemben az unalmas önéletrajz alapú álláskereséssel. Jó a jelentkezőnek,
mert betekintést kap a cég munkafolyamataiba, jó a cégnek, mert egy
ilyen alkalommal sokkal több minden kiderül a jelentkezőkről.

Szekeres Gábor

A People Come First Egyesületről

„Komoly sikereket azok a vállalatok érhetnek el, amelyek a munkatársakat, azok tudását, mindennél magasabbra értékelik. A fő kompetitív előny ez a tudás lesz, illetve az az összefogás, amely az ilyen cégek dolgozói között kialakulhat. Deklarált cégvezetési filozófiámmá vált ez, és a hosszú évek bebizonyították, hogy a People Come First működési stratégia beválik. Az Egyesület remek lehetőséget fog adni arra, hogy megismerkedjük hasonló gondolkodású kollégákkal, akikkel együtt pedig hegyeket tudnánk megmozgatni.”

Kerepes Tamás, a PCF Egyesület alapítója

Merre visz az út?

A PCF Egyesület céljai:

  • az egyesület tagjainak folyamatos szakmai továbbfejlesztése
  • a tagok professzionalizmusának az elősegítése, támogatása
  • információcsere az egyesület tagjai között az informatikai piac munkaerő-szükségletéről, a fejlődési irányokról,  elhelyezkedési lehetőségekről
  • az informatika, mint szakma népszerűsítése
  • az informatika lehetőségeinek, korlátainak és veszélyeinek a megismertetése
  • hozzájárulás az informatikai iparág szakember szükségletének a biztosításához
  • hozzájárulás egy informatikai etikai kódex kialakításához

Hogyan lehetek részese?

A People Come First (PCF) egy sokrétű egyesület, amely a kezdő informatikus hallgatóktól kezdve a szakmai architekteken és vezető specialistákon keresztül az IT iparág minden résztevőjére számít. Az Egyesület alapvető célja, hogy létrehozzon és terjesszen egy olyan etikai normarendszert, amely az informatikus társadalom alapjává válhat. Emellett szakmai találkozókkal, oktatásokkal, illetve a partnercégek állásajánlatainak ismertetésével kívánja erősíteni az informatikus közösséget. A tagfelvétel hamarosan megnyílik, addig is íratkozz fel a PCF hírlevelére, hogy értesülj a velünk történő újdonságokról.

Tovább a PCF Egyesület oldalára!