SQL TUNING OKTATÁS - DEC. 7-8.

Jelentkezési határidő: december 6. 23:59!

Érdekel a DBA-k világa? Szívesen dolgoznál adatbázis-adminisztrátorként? Szeretnél a gyakorlatban is használható tudást szerezni az egyik legizgalmasabb témakörben?

Akkor gyere el SQL hangolás oktatásunkra!

MIRŐL LESZ SZÓ?

 A tematika a következő lesz:

 • Az SQL utasítások végrehajtási tervének fogalma és a terv kinyerése
 • A tervek főbb elemeinek az értelmezése
 • Az SQL*Trace és a TKPROF utility program használata
 • A tervek megváltoztatása különböző eszközökkel
  • indexek, particionálás, materializált nézetek és egyéb adatszerkezetek
  • optimalizáló statisztikák
  • SQL hangolás hintek segítségével
  • kézi és automatikus hangolás, SQL profilok
  • SQL Plan Management, “baseline” tervek, azaz a tervek stabilitása
  • dinamikus tervek: alternatív tervek és reoptimalizáció
Megjegyzés: Az SQL hangolás eszközei és lépései ugyan termékspecifikusak, de a módszerek általánosak. Másfél nap nyilván nem elég ahhoz, hogy ezt mindenestől megtanuld, de sokkal többet nyújtunk az egyszerű bevezetőnél. A tanfolyam elvégzése után képes leszel az egyszerű eseteket megoldani, a bonyolultabbakhoz pedig hozzákezdeni.

NEKEM VALÓ EZ A TANFOLYAM?

HA pályakezdő, vagy tanulmányaidat folytató informatikus hallgató vagy, ÉS szívesen foglalkoznál nagyvállalati adatbázisok adminisztrációjával, akár részmunkaidőben is.
HA rendelkezel SQL ismeretekkel, ÉS még nincs sok gyakorlati tapasztalatod.
HA tökéletességre törekvő, alapos és gyógyítói vénával megáldott vagy, ÉS szeretnéd megtanulni, hogyan kamatoztathatod ezt az informatikában.

Akkor IGEN!

 MILYEN TUDÁS KELL, HOGY ÉRTSEM, AMIRŐL SZÓ LESZ?

A tanfolyamon való hatékony részvételhez mindenképpen szükséged lesz az SQL nyelv ismeretére. Ha tudsz SELECT-et írni, és esetleg két táblát össze is tudsz kapcsolni, akkor elegendő előtudással érkezel. :)

MIKOR ÉS HOL LESZ A TANFOLYAM?

2018. december 7-8.

Pénteken 17:30-21:00 és Szombaton 9:30-16:30

Helyszín: A zeroToHero oktatóterme a Haller Gardens irodaházban, a 1095 Budapest, Soroksári út 32-34. E. lépcsőház 6. emeletén található.

Figyelem! Korlátozott számban szállást is tudunk biztosítani, ezzel kapcsolatosan érdeklődjetek az info@zerotohero.hu emailcímen!

Helló, szia!
Kerepes Tamás vagyok, az Oracle database SQL tuning témában leszek a mostani kurzuson az előadó.
25 éve, tehát a magyarországi Oracle leányvállalat 1993-as megalapítása előtt is már Oracle adatbázisokkal foglalkoztam: konzultánsként és oktatóként. Dolgoztam az Oracle-ban évekig: oktatóként, tananyagíróként, fejlesztőként, konzultánsként. A világ 30 országában voltam meghívott előadó, és időnként még most is elvállalok egy-egy oktatást, mert “tudást átadni” egy nemes dolog, és a szenvedélyemmé vált.
Amúgy mostanában elsősorban cégvezetőként dolgozom: 1999 óta vezetem a saját cégem, amiről büszkén mondhatom: Oracle adatbázis-tudásban Magyarországon mi vagyunk “az (egyik) elit”. A legtöbb nagyvállalat nagyítóval keresi az olyan tudást, amivel az én munkatársaim rendelkeznek.
Az elmúlt 25 évben megszerzett tapasztalatok alapján készült el ez a tananyag, amelyben az adatbázis-adminisztráció alapjaival ismerkedhetsz meg. A tanteremben jóval tovább megyünk ebben a témában, mint amit az egyetemen hallhattál, tanulhattál. A részvételeddel egy olyan közösséghez csatlakozhatsz, amelyből kikerülhetnek majd a jövő DBA-i, akár azokban a cégekben, amelyekkel mi magunk is együtt dolgozunk.
Tehát, ha szeretnél hasznos új dolgokat tanulni, és esetleg szívesen dolgoznál, mint adatbázis-adminisztrátor, akkor mindenképpen szívesen látlak az oktatásokon! A jövőbeli teljes vagy részmunka vállalása nem előfeltétele a részvételednek, noha mi nyilván inkább azokra fókuszálnánk, akik dolgozni is szeretnének ebben a témában.

HOGYAN ÉS MEDDIG JELENTKEZHETEK?

Az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni az általad választott kurzusra.

FIGYELEM: A férőhelyek száma erősen korlátozott! A tantermünkben 25 férőhely van egy-egy kurzusra, mivel a gyakorláshoz mindenkinek biztosítunk tantermi setupot.
Ha jelentkezel az oktatásra, akkor azt kérlek vedd komolyan! Azok akik jelentkeznek, de nem jelennek meg, többet nem kapnak esélyt a tanfolyamokon való részvételre! Hiszen ők mások elől veszik el a helyet.

Természetesen megértjük, ha valamilyen váratlan helyzet áll elő, és nem tudsz eljönni, ilyenkor minél hamarabb jelezd ezt felénk, hogy a helyedet átadhassuk másnak, aki el tud jönni az adott kurzusra. Ha így teszel akkor nincs harag, és azonnal átrakunk a várólistára, hogy legközelebb már biztosan el tudj jönni. :)

Az oktatásra a jelentkezést 2018. december 6-án 23:59-kor zárjuk.

Ha felkeltettük érdeklődésed, kattints tovább a részletekért
és jelentkezz INGYENES oktatásunkra!

Jelentkezem!