Docker a gyakorlatban

Bevezetés a container alapú virtualizációba
Ingyenes másfél napos képzés
November 15-16.

 

Tantermi oktatások

Korlátozott férőhelyek!

 


SQL TUNING OKTATÁS - DEC. 7-8.

Jelentkezési határidő: december 6. 23:59!

Hallottál már a virtualizációról?
Érdekelnek a legújabb technológiai trendek?
Megismernéd a Dockert és a Kubernetest?

Most itt a lehetőség, hogy egy felszínes Wikipedia cikk elolvasása helyett mély és használható gyakorlati tudásra tegyél szert virtualizációs és üzemeltetés témakörben!

Docker, Containerek, Linux, CI/CD, Kubernetes, Cloud és még sok más!

Gyere el INGYENES oktatásunkra és tanulj senior szakértőink által összeállított tananyagból!

Utána garantáltan kevesebb meglepetés ér majd a munka világában.

Miről lesz szó?

A másfél napos oktatás két nagyobb egységre oszlik: Docker konténerek fejlesztése és Elosztott Docker üzemeltetés. 

clock2
Napjaink legelterjedtebb alkalmazás konténer platformja a Docker. Mit tud, ami miatt szinte mindenki Dockert használ? Miért merült fel az igény az alkalmazás konténerek iránt? Ezen kérdések megválaszolása után belevetjük magunkat a Docker rejtelmeibe; megismerkedünk számos fogalommal, és hogy a konténerek hogy illeszkednek bele ezekbe a koncepciókba; és végül, de nem utolsósorban saját konténerek készítésébe is belekóstolunk majd.

Az első rész főbb témái:

  • Hogyan jutottunk el idáig?
  • Miért használunk konténereket?
  • Docker konténerek közelebbről (image vs példány, distribution, persistence)
  • Image-ek készítése
  • Mikroszolgáltatások, CI/CD és sok más

clean2
A konténerek önmagukban csak élettelen szoftverek – egy olyan jól működő, a konténerek speciális igényeit kiszolgáló infrastruktúrára is szükség van, ahol ezeket integrált környezetben tudjuk üzemeltetni. Meg fogunk ismerkedni az ilyen eszközök felé támasztott általános elvárásokkal, melyek alapján két elterjedt implementációt – a Docker Swarmot és a Kubernetest – kicsit közelebbről szemügyre veszünk.

A második rész főbb témái:

  • A Docker hiányosságai
  • Elosztott futtató környezetek sajátosságai
  • Kubernetes

banner-2e2cac3e93d69b75d645fb5735a5369f-b4c1c

linux-logo

1_67YUWQuhWdiNg_3vPMSHTA

Mikor és hol lesz a tanfolyam?

2019. november 15-16.

Pénteken 17:30-21:00 és Szombaton 9:00-16:00

 

Helyszín: A zeroToHero oktatóterme a Haller Gardens irodaházban, a 1095 Budapest, Soroksári út 32-34. E. lépcsőház 6. emeletén található.

1_67YUWQuhWdiNg_3vPMSHTA

Sziasztok, Kupa Zoltán vagyok.
6 évvel ezelőtt én is részt vettem az egyik első zeroToHero-s oktatáson, ez indította el szakmai pályafutásomat. Ezalatt az idő alatt foglalkoztam oracle adatbázisokkal, middleware technológiákkal, valamint az elmúlt két évben Linux konténerekkel is, amelyek többek között szakdolgozatom témáját is képezték. A célom az, hogy az oktatás témáján túl egy szemléletmódot is el tudjatok sajátítani, ami reményeim szerint sikeresen tudtok majd hasznosítani munkátok során.

Hogyan és meddig jelentkezhetek?

FIGYELEM: A férőhelyek száma erősen korlátozott! A tantermünkben 25 férőhely van egy-egy kurzusra, mivel a gyakorláshoz mindenkinek biztosítunk tantermi setupot.

Ha jelentkezel az oktatásra, akkor azt kérlek vedd komolyan! Azok akik jelentkeznek, de nem jelennek meg, többet nem kapnak esélyt a tanfolyamokon való részvételre! Hiszen ők mások elől veszik el a helyet.

Természetesen megértjük, ha valamilyen váratlan helyzet áll elő, és nem tudsz eljönni, ilyenkor minél hamarabb jelezd ezt felénk, hogy a helyedet átadhassuk másnak, aki el tud jönni az adott kurzusra. Ha így teszel akkor nincs harag, és azonnal átrakunk a várólistára, hogy legközelebb már biztosan el tudj jönni. :)

A jelentkezést 2019. november 13-án 23:59-kor zárjuk.

Van valamilyen előkövetelmény?

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy informatikus hallgatóként már biztosan rendelkezz a kellő alapismeretekkel. Ha esetleg dolgoztál már Linux-szal az kifejezetten hasznos lesz :)

Figyelem!

A zeroToHero elsősorban fiatal egyetemistáknak, pályakezdőknek lett kitalálva, ezért oktatásaink úgy vannak összeállítva, hogy számukra a lehető leghasznosabb legyen. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban erre az oktatásunkra felső korhátárt állítottunk be, ami jelen esetben 26 év.

Jelentkezem!

Ismerkedj meg People Come First Egyesületünk többi programjával és eseményével és biztosan találsz még olyat, ami hozzád a legjobban illik! Keresd fel Egyesületünk honlapját a www.pcf.hu címen, és kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülhess egyesületi eseményeinkről!

Mit hagysz ki, ha nem jössz el?

Az oktatásokon elhangzó dolgokon kívül így garantáltan elesel egy olyan gyakorlási lehetőségtől, amit otthon magadtól nem tudsz majd pótolni. Illetve elszalasztod a lehetőséget, amikor egy sokat tapasztalt szakértőnek teheted fel a kérdéseidet.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bármi problémád vagy kérdésed lenne, ne habozz! Írj nekünk az info@zerotohero.hu emailcímre!